ריף פאונדיישן ג' 1 ליטר

1 ליטר תוסף מגנזיום של חברת רד סי לשמירה על רמה הולמת באקווריום ריף.

₪94
מק"ט: R22034
גודל: 1 ליטר

יסוד C - מגנזיום

תוסף מגנזיום לגדילה מאוזנת של שלד האלמוג

קלציום, מגנזיום, סטרונציום וקרבונט הם האלמנטים הבסיסיים שיוצרים את שלד האלמוג. כל האלמנטים הללו חייבים להיות זמינים ברמות מאוזנות לגדילה ובריאות אופטימאליים של דיירי אקווריום הריף. תוסף המגנזיום של רד סי מכיל תערובת של מלחי מגנזיום ומהווה את חלק ג' בסדרת רכיבי היסוד של רד סי.

סוג אקווריום

שימוש יומי ממוצע

 

נוזל מ"ל/100 ל'

אבקה גרם/100 ל'

ריף מעורב

1 מ"ל

0.75 גרם

אקווריום פראגים

2 מ"ל

1.5

גרם

אקווריום SPS

2 מ"ל

1.5 גרם

אקווריום נוטריינטים נמוכים

1 מ"ל

0.75 גרם

ריכוז:

  • תוסף נוזלי: 1 מ"ל יעלה את ריכוז הקלציום ב100 ליטר ב1 חלקיקים למיליון (PPM).
  • תוסף אבקה: 1 גרם יעלה את ריכוז הקלציום ב100 ליטר ב1.34 חלקיקים למיליון (PPM).
  • קילו אחד של תוסף אבקה יוצר 1.7 ליטר של תוסף נוזלי.

רכיבי היסוד של רד סי - זה הכל עניין של איזון

הצלחתו של אקווריום ריף תלויה בשמירה על ערכי מים נכונים ואלו בתורם מספקים את הסביבה היציבה הנדרשת לאלמוגים. למרות שכל האלמנטים שנמצאים במי ים משחקים תפקיד חשוב בערכי המים באקווריום, לחלקם יש יותר משקל כשמדובר ביציבות הכללית של אותם ערכים. אלו הם היסודות של הריף והם כוללים שלושה רכיבי מפתח: קלציום, מגנזיום וביקרבונט (אלקליניות).

לשלושת הרכיבים הללו השפעה משמעותית על כימיית המים (pH, אלקליניות ואיזון איוני) ועל רבים מהתהליכים הביולוגיים בגופם של אלמוגים (בניית שלד, חילוף חומרים ופוטוסינטזה). רכיבי היסוד של רד סי מספקים פתרון מושלם לתחזוק ותיסוף חומרי הבניין של הריף על ידי תוספים מאוזנים ומלאים, שנועדו לעבודה ארוכת טווח אחד עם השני תוך כדי שמירה על האיזון האיוני של המים.

ערכים אופטימאליים של רכיבי היסוד בריף:

שלא כמו בים אשר מכיל מצבורי עתק של רכיבי יסוד, האקווריום הוא סביבה מלאכותית שמושפעת באופן קבוע מתהליכים פיזיים. זאת הסיבה שיש לנתר אחר רמתם ולתסף אותם למים. מחקרים גם הראו כי הרמות הנדרשות תלויות בסוג האקווריום ואוכלוסייתו. בשביל לבחור במדוייק את הרמות הנכונות לאקווריום שלכם, עליכם לבחור לפי סוגו ולפי דייריו התובעניים ביותר:

 

שימוש ברכיבי היסוד של רד סי יתחזק את ריכוז המינרלים הרצוי במים, ויספק תנאים אופטימאליים להאצת צמיחתם של שלדי האלמוגים בעקבות ספיגה פאסיבית. זאת בתורה תקטין את המאמץ הנדרש על ידי אלמוגים בשביל להוביל את המינרלים הללו למרכזי הצמיחה. התוצאה הסופית היא אלמוגים חזקים, בריאים וצבעוניים יותר.

גדילת אלמוגים

אלמוגים חייבים להשקיע אנרגיה בהעברה של מינרלים ורכיבים אחרים מהמים מסביב לתוך רקמותיהם אם בשביל לבנות את השלד שבבסיסם. רמות מוגברות של רכיבי היסוד יוצרות לחץ אוסמוטי חיובי שמקל על ספיגת המינרלים והעברתם בתוך רקמות האלמוג. זה הופך את תהליך בניית השלד ליעיל יותר (פחות אנרגיה נדרשת לכל גרם של שלד) ולכן רמות מוגברות אך מאוזנות של רכיבי היסוד יאיצו את קצב גדילת האלמוגים.

במערכות מבוססות בהן לא נדרשת גדילה מואצת של אלמוגים או שהדגש הוא על צבעיהם ועל הגבלת נוטריינטים, יש לתחזק רמות נמוכות יותר של רכיבי היסוד למניעת תיסוף יתר.

בניית שלד

בניית שלד האלמוג זה תהליך מורכב בו רקמותיו מחברות את רכיבי היסוד ביחד עם מינרלים נוספים כמו (סטרונציום ובאריום שנלקחים גם הם ממי הים) ומטמיעות אותם על פני מבנה השלד. בערך 90% ממבנה השלד הוא חיבור בין קלציום לקרבונטים שנקרא אראגוניט (CaCO3). שאר השלד מורכב ממגנזיט (MgCO3), סטרונציאניט (SrCO3), קלציט (שזהה כימית לאראגוניט אך בעל מבנה גבישי אחר), פלוריט (CaF2) ומינרלים שוליים אחרים. בתנאים לא מאוזנים, לדוגמא בחוסר של מגנזיום וסטרונציום, שלד האלמוגים יתפתח ים אחוז גבוה יותר של קלציט מה שיהפוך אותו לשביר ורגיש בהרבה מהרגיל.

רכיבי היסוד משלימים זה את זה ביצירת התנאים המושלמים לבניית שלד האלמוג. אם לא יהיו זמינים בכמויות מאוזנות, אחד מהם יהפוך במהרה לגורם מגביל בבריאותם וגדילתם של האלמוגים.