אקווריום שרימפסים: מדריך שרימפסיה למתחילים

אז.. חשבתם והחלטתם להקים אקווריום לשרימפסים? קודם כל ברכותינו! יש לכם טעם טוב 😊

אנחנו בנטפיש כאן בשבילכם בכדי לתת לכם את כל הכלים לעשות את זה ברמה הגבוהה ביותר ולקבל את שרימפסיית החלומות שלכם!

שרימפסים לאקווריום

אז קודם כל, מהם שרימפסים? לשומרי הכשרות מבינינו שרימפסים אולי מצלצל כמשהו מוזר על הצלחת שרואים בטלוויזיה, אך כמו בדגים- יש הבדל גדול בין נוי לבין מאכל.

השרימפסים הנקראים גם חסילונים, הם חסרי חוליות קטנים, צבעוניים ומרתקים, אשר גדלים באקווריום מים מלוחים ומים מתוקים.

בשנים האחרונות הגידול שלהם נעשה נפוץ יותר ויותר וכיום יש עשרות סוגים, זנים ווריאציות! אנחנו נתמקד פה באקווריום שרימפסייה קלאסי המיועד לשרימפסים החיים באקווריום מים מתוקים.

שרימפס כמעט ולא "שוחים" באקווריום אלא יותר עסוקים בלנבור במצע עם הרגליים, לזוז בצורה מרתקת על הצמחים והגזעים שבאקווריום, וכמובן- להתרבות! קצב הרבייה של רוב השרימפסים גבוה, ולצפות בשרימפסונים קטנים נולדים אצלכם באקווריום זו חוויה מדהימה.

אז מה צריך בשביל אקווריום שרימפסייה?

  • סוג אקווריום - שרימפסייה ניתן להקים במגוון סוגי אקווריומים. החל באקווריומי נאנו קטנים, ועד לאקווריומים גדולים של כ 100 ליטרים.
    בשל גודלם הקטן שרימפסים מסוגלים לחיות היטב גם בנפחים קטנים באקווריומי נאנו, אך יש לזכור שבאקווריום קטן קשה יותר לשלוט בערכי המים שלנו, ולכן מומלץ להיעזר בצוות החנות בתהליך ההקמה וכמובן להיות במעקב אחרי מה קורה לנו בתוך המים מבחינה כימית בעזרת ערכות בדיקה. ההמלצה שלנו היא להקים שרימפסייה באקווריומים עם נפח של לפחות 25 - 50 ליטרים.
  • פילטר לאקווריום - בתוך האקווריום צריך להיות כמובן פילטר. אנו ממליצים על פילטר מפל, שיתרונו הנוסף הוא שאינו תופס נפח באקווריום ואינו מחמם כמעט את המים. יש להקפיד לכסות את צינור היניקה של הפילטר בכדי ששרימפסונים שיוולדו לא יישאבו פנימה וימותו! בעזרת "גרביים" קטנות המשמשות לפחמים לפילטר וכו'.

    שרימפסייה

    אופציה נוספת היא פילטר ספוג. יתרונם הוא שהם פשוטים, לא דורשים חשמל אלא עובדים מכוחה של משאבת החמצן ואין סכנה בקלקול שלהם, הם יעילים מאד באקווריום שרימפסייה קטן.

    אין להקל ראש בפילטר איכותי מכיוון שהשרימפסים אמנם אינם מייצרים המון לכלוך מצואה, אך צורת האכילה שלהם מלכלכת מאד שכן הם אוכלים עם הידיים על ידי פירוק המזון, ולא עם הפה כמו דגים!

    מומלץ גם להכניס לאקווריום "קערת" האכלה ייעודית לשרימפס שניתן למצוא אצלנו בחנות.

  • חימום לאקווריום - מרבית השרימפסים חיים בטמפ' של כ 25 מעלות, יש להיעזר בצוות החנות במידה ומעוניינים לאכלס סוגים מיוחדים ורגישים יותר, על מנת לבחור מערכת חימום מתאימה. ישנם שרימפסים שחיים בטמפרטורות גבוהות או נמוכות יותר.
  • אוסמוזה הפוכה - ישנם כאלו שחיים רק במי אוסמוזה, אך כלל השרימפסים הנפוצים יחסית חזקים ויסתדרו עם מי ברז ואנטיכלור בטמפ' ממוצעת רגילה.
  • צמחיה לאקווריום - כל סוגי השרימפסים יהנו מאד ואף יידרשו צמחייה טבעית באקווריום. מעבר להדמיית התנאים בטבע, מתן בטחון, מקומות מסתור וכמובן יופי, אתם תהנו הרבה יותר מהשרימפסים כשיש צמחייה חיה, כי הם מטיילים עליה בצורה מרתקת וללא צמחייה הם בעיקר ייצמדו לפילטר ולמצע.
    צמחים לאקווריום מומלצים במיוחד: שרכים ומוסיםאנוביות, וולסנריה, ועוד...
  • מצע לאקווריום - מומלץ מאד לשים מצע מדושן מיועד לצמחייה ולשרימפסים, אך ניתן גם להשתמש בחצץ קוורץ.
  • התאמה לדגים באקווריום - יש להזהר מאד עם שילוב של דגים ושרימפסים. דגים גדולים יטרפו את השרימפסים, וגם בשילוב עם קטנים יש לשקול היטב, ולהתייעץ איתנו מכיוון שגם דגים קטנים ועדינים, כנראה ינשנשו את הצאצאים שיוולדו.

    זהו, אתם מוכנים להקמה/לשדרוג לשרימפסייה!

לכל שאלה/בקשה/תהליך הקמה מוזמנים ליצור קשר, להתקשר 03-5595679, לפנות בווטצאפ לצוות החנות או בפייסבוק שלנו!

מומלץ לקריאה: הקמת אקווריום צמחיה

בהצלחה!