האקווריום הראשון שלי

לאחרונה התחלתי להתעניין בגידול דגי נוי, אז החלטתי ללכת לחנות חיות בחולון ולרכוש כמה דגים ואקווריום חדש. מה שלא ידעתי הוא שלגדל דגים באקווריום יכול להיות משימה לא פשוטה למי דלא התעסק בזה או מבין בתחום גידול הדגים, ולכן על מנת לגדל דגים כדי שישרדו לאורך זמן כך שבאמת נוכל להינות מהדבר המדהים הזה, צריך לדעת הרבה יותר ולחקור על הנושא לפני הרכישה.

אילו סוגי דגים לבחור?

דבר ראשון שאלתי את עצמי, אילו דגים אני רוצה? דגים החיים במים מלוחים או דגי נוי החיים במים מתוקים. השמועה אומרת שדגים החיים במים מתוקים דורשים פחות ידע בנושא גידול דגי נוי, ולכן בתור "מתחילה" אמליץ למתחילים ללא ידע לבחור בסוגי דגים אלו, אך אם תרצו דגי מים מלוחים, תדעו שניתן לבחור בשני סוגי אקווריומים:

  • אקווריום מרובע הדומה לאקווריום של מים מתוקים.
  • אקווריום הנקרא "סאמפ" או אקווריום ריף.

ההבדל ביניהם הוא שהאקווריום הסטנדרטי יכיל את כל האלמנטים הדרושים לשמירת תנאי חיים מתאימים (עליהם ארחיב עוד מעט) בתוכו, והסאמפ מורכב משני אקווריומים, אחד הנראה לעין עם הדגים. לעומת זאת "אקווריום ריף" מכיל את כל המרכיבים בנפרד, דבר הנראה יותר אסתטי לעין ונותן גישה יותר נוחים למכשירים האלו.

אילו אביזרים לאקווריום לקנות?

ישנם אלמנטים שלא מומלץ לוותר עליהם, להם הדגים זקוקים על מנת להישאר בחיים:

גוף חימום לאקווריום

גוף חימום לאקווריום_20201230115241.373.jpg

הדבר הראשון שלמדתי עליו הוא תרמוסטט לאקווריום - מכשיר זה אחראי על שמירת טמפרטורה קבועה לדגים בתוך המים, כאשר הטמפרטורה המומלצת באקווריום היא 26 מעלות צלסיוס. עם מכשיר זה תצטרכו גם מד חום לאקווריום, כדי לבדוק ולוודא שטמפרטורת המים באקווריום לא משתנה וחלילה לא פוגעת בדגים. אגב, במקרה ונפח האקווריום גדול יותר מ- 300 ליטר מים, יש לרכוש שני תרמוסטטים, וכך גם שני מדי חום.

 

פילטר לאקווריום

הדבר השני והמאוד חשוב שעליו הייתי צריכה ללמוד הוא הפילטר - תפקידו של הפילטר באקווריום הוא לנקות את מי האקווריום, כדי שהדגים יחיו בסביבה נקייה. ישנם סוגים שונים של פילטרים לאקווריום המתחלקים לשתי קבוצות: פילטר חיצוני ופילטר פנימי.

פילטר פנימי נמצא כולו בתוך מי האקווריום וזקוק לניקוי בכל שבוע. הוא אחראי על ניקוי מכני של מי האקווריום מלכלוך. לעומת זאת את הפילטר החיצוני יש לנקות כל 3-6 חודשים, ולהחליף את הפחם באקווריום או הפרלון שנמצא בו. הפילטר החיצוני באקווריום עושה עבודה יותר יסודית בשלושה שלבים:

  1. בשלב בראשון בעזרת ספוג ופרלון עושה ניקוי מכני של המים מלכלוך.
  2. סינון כימי בעזרת פחם פעיל.
  3. סינון ביולוגי בעזרת מדיית קרמיקה.

ישנם פילטרים המגיעים מראש עם מנורת UV לאקווריום המונעת גידול ירוקת במים. אגב, אם כבר מדברים על ירוקת במים, מה גורם לה לגדול?

ירוקת באקווריום

Aquarium_20201230114238.325.jpg

הירוקת היא בעצם צמח שעושה פוטוסינתזה כמו צמח אחר, בעזרת אור, לכן חשוב להרחיק את האקווריום מאור השמש ולא לשים אותו אל מול חלון. בנוסף, חשוב לרכוש תאורה מיוחדת, הלוא היא תאורת לד לאקווריום. עם סוגי תאורה אחרים, הסיכוי לירוקת באקווריום גדל.

מים באקווריום

חשוב שתדעו שכאשר אתם מוסיפים לאקווריום מים לפני הכנסת הדגים יש לנקוט בצעד נוסף חשוב... המים בישראל מלאים בכלור וכלורומין שאומנם בריכוז נמוך לא מזיק לבני האדם כלל, אך לדגים אפילו הכמות הקטנה תהיה משמעותית, ולכן אם אתם מכניסים לאקווריום מי ברז חושב שתשתמשו בחומר הנקרא "אנטי כלור לאקווריום" בהם כדי שלא יהיו רעילים.

שואב רפש לאקווריום

דבר נוסף שלמדתי שחשוב לעשות כדי לשמור על סביבת אקווריום נקייה הוא שימוש בשואב רפש. בחלק התחתון של האקווריום לרוב מצטבר לכלוך רב, ולכן יש לשאוב אותו אחת לשבוע. לאחר השימוש בשואב הרפש, יש להחזיר כמות מים שווה לכמות ששאבנו לאקווריום. בנוסף, חשוב לבדוק את טמפרטורת המים לפני הכנסתם לאקווריום כדי שטמפרטורת המים הכללית תישאר 26 מעלות צלסיוס.

לסיכום, הכי חשוב לבדוק אחת לכמה זמן שכל המכשירים שדיברנו עליהם תקינים, ואם חלילה אחד מהם לא עובד, חשוב להוציא אותו ולהחליפו במהרה, בכדי לשמור כמובן על בריאות דגיכם.

יש לכם שאלות? לרשותכם מידע נוסף - שאלות נפוצות ובנוסף אקווריום למתחילים

וכמובן מוזמנים ליצור איתנו קשר דרך האתר או להתקשר ישירות 03-5595679, אנחנו כאן בשבילכם. בהצלחה :-)