גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות
כיתבו את האימייל שלכם לצורך שחזור הסיסמה
עגלת קניות
שם
מחיר
כמות
מחק
אשר ושלם

ציוד לאקווריום מים מלוחים

אז החלטתם ללכת על אקווריום מים מלוחים? ברכות! השאלה היא...

איזה ציוד לאקווריום ואילו חומרים לאקווריום דרושים בכדי להקים אקווריום מים מלוחים?

להלן מבוא קצר:

מעבר להתאמת סוגי הדגים לאקווריום מים מלוחים, יש להתאים את החומרים לאקווריום ולהכיל בתוכו את הציוד המתאים עבורו.

  • האקווריום עצמו

אקווריום מים מלוחים מתחלק לשני סוגים:

  1. אקווריום זהה לאקווריום מים מתוקים ומהווה קופסא מזכוכית.
  2. אקווריום המכיל קדח ומערך צינורות בכדי להתחבר לאקווריום נוסף שמכיל בתוכו את כל הציוד.

בזמן שהראשון לרוב זול בהרבה, האקווריום שני הרבה יותר נוח ויפה, כי באקווריום מים מלוחים הציוד לרוב מתוכנן דווקא עבורו.

  • סאמפ לאקווריום

מהו סאמפ? סאמפ הוא השם שניתן לאקווריום נוסף המחובר לאקווריום הראשון בעזרת מערך צינורות. תפקידו הוא להכיל את כל הציוד כדי שלא יהרוס את מראה האקווריום, וכדי שתהיה גישה יותר נוחה לציוד עצמו שלא תדרוש להכניס ידיים להקווריום.

  • משאבות לאקווריום

המשאבות הדרושות לאקווריום מים מלוחים מתחלקות לשני סוגים:

  1. הראשון הוא משאבות לחץ שמעבירות מים דרך צינורות מהסאמפ לאקווריום ומהסאמפ לציוד.
  2. השני הוא משאבות זרימה שנועדו לחמצן את המים, ולספק זרימה לדגים וחסרי החוליות הזקוקים לה.
  • תאורה לאקווריום

יש מספר טכנולוגיות שונות של תאורה לאקווריום שבהן משתמשים באקווריום מים מלוחים. אם מגדלים דגים בלבד במערכת המתוכננת ניתן להסתפק אפילו בתאורה הכי פשוטה שתאפשר לצפות בהם במלוא יופיים. אם לעומת זאת מעוניינים בגידול אצות או חסרי חוליות הזקוקים לאור, תידרש מערכת תאורה מתקדמת שתיתן אור חזר הדרוש לגידולם.

  • פילטר לאקווריום

הסינון באקווריום מים מלוחים הוא נושא מורכב במיוחד. מעבר לפילטר שיוכל לסנן אמוניה וניטריט לרוב יידרשו גם פילטרים לאקווריום שיעזרו להתמודד עם הניטראט והפוספאט במים. סינון האמוניה והניטריט יכול להתבצע אפילו ע"י הסלעים והחול הגירניים שמקשטים את האקווריום, אך במערכות עם כמות דגים גדולה, או אלו המכילות בעלי חיים גדולים הדורשים כמויות גדולות של מזון, לעיתים יידרשו מערכות פילטרציה חזקות במיוחד כמו פילטר רטוב יבש.

כלי עזר חשוב שמקל על סינון המים הוא פורק חלבונים לאקווריום. מדובר בפילטר מיוחד שבמקום לתפוס פסולת בספוג מוציא אותה מהמים לחלוטין בעזרת קצף ולא נותן לה להירקב. (כנסו כאן למידע נוסף על פורקי חלבונים).

סינון הניטראט והפוספאט יכול להתבצע בעזרת החלפות מים המדללות את ריכוז החומרים הללו, אך במערכות עם כמות דגים גדולה, או אלו שמכילות חסרי חוליות ימיים, יידרשו מערכות פילטרציה מיוחדות שיהיו מסוגלות להתמודד עם חומרים אלו לפני שריכוזם יגיע לרמות שיכולות לפגוע בבריאות בעלי החיים.

  • מד מליחות לאקווריום

קיימים מספר סוגים של מדי מליחות. הפשוט שבהם מורכב ממצוף שמודד את הצפיפות של המים ונקרא הידרומטר. כלי מורכב יותר אך אמין יותר הוא הרפרקטומטר, שמודד את רמת המליחות בעזרת אור. מדובר בכלים חיוניים בכל אקווריום מים מלוחים.

  • מערכת פיצוי אידוי לאקווריום

מערכת חשובה זו ממלאת אוטומטית מים מתוקים לתוך האקווריום כדי לפצות על האידוי שמתרחש באופן קבוע ומוציא מים מהאקווריום אך משאיר את המלח בפנים. למרות שלרוב מערכת זאת נחשבת כלא חיונית חיבורה לאקווריום חוסך המון עבודה ומבטיח רמת מליחות יציבה עבור בעלי החיים באקווריום.

  • מלח לאקווריום

מלח לאקווריום הוא תערובת מינרלים מיוחדת שמדמה את החומרים המומסים במי ים ומאפשרת לגדל בעלי חיים ימיים בשבי. את תערובת המלח מוסיפים למים מתוקים ובכך הופכים אותם למתאימים לשימוש באקווריום.

לסיכום,
גידול דגים באקווריום דורש מאיתנו לדאוג לציוד ולחומרים לאקווריום מתאימים ובאיכות גבוהה על-מנת לשמור על איכות המים ובריאות הדגים. מעבר לציוד המצויין כאן ייתכן ויידרשו מכשירים ומערכות נוספות בהתאם לבעלי החיים שמתכננים לגדל, אך זהו הציוד הבסיסי שבלעדיו מערכת מים מלוחים לא תפעל כראוי ולא תהווה בית הולם לבעלי החיים שבתוכה.