גידול דגי קרב

התחלתם לגדל דגים? חשבתם להתחיל לגדל דגים? הילדים רוצים חיית מחמד? לא משנה מה מהאופציות היא המקרה שלכם- התשובה היא זהה. דג קרב!

דג קרב הוא אחד הדגים החזקים ביותר שניתן לגדל ואחד הבודדים שמתאימים לתנאי הגידול הבסיסיים ביותר הקיימים. הבדיחה העתיקה אומרת שישרוד גם באסלה..

אנו בנטפיש לא ממליצים לשים אף דג בצנצנת, אלו לא תנאים ראויים למחייה לשום בעל חיים, אך דגי קרב מסוגלים לחיות באקווריומים בנפחים קטנים מאד ועם תנאים ומכשירים מינימליים. מדובר בדגים שבאופן יחסי סלחניים מאד לטעויות של מגדלים מתחילים!

הבדלים בין זכרים לנקבות בדגי קרב

כאשר מדובר בדגי קרב, קיים הבדל בין זכרים לנקבות. הזכר הוא מקור השם דג קרב מאחר ויתקוף עד מוות כל דג קרב שיהיה איתו, הנקבות רגועות ויכולות לחיות יחד עם נקבות אחרות. רובם המוחלט של דגי הקרב הנמכרים הם זכרים, אצלנו תמצאו גם נקבות. יש לשים לב שבשילוב בין זכר לנקבה יש לנהוג בזהירות ובייעוץ וליווי צמוד מצוות החנות שכן זהו תהליך מורכב ועדין מאד לריבוי, הזכר והנקבה לא יחיו יחד לאורך זמן שכן הוא יהרוג אותה מחיזורים ותקיפות!

למרות שזכר דג הקרב לא פעיל במיוחד, הוא לרוב מפגין תוקפנות כלפי דגים דומים ודגים בעלי סנפירים ארוכים, אותם נוטה לנשוך. אין לשלב אותו עם דגים גדולים מחשש שיתקפו אותו.

שילוב דג קרב עם דגים אחרים

שאלה נפוצה בקרב מגדלים מתחילים היא האם ניתן לשלב דג קרב עם דגים אחרים באותו אקווריום. התשובה היא מורכבת ותלויה במספר גורמים. דגי קרב זכרים ידועים בטריטוריאליות שלהם, אך בניגוד לדעה הרווחת, ניתן בהחלט לשלב אותם עם מינים מסוימים בתנאים מתאימים.
ראשית, גודל האקווריום חייב להיות מספיק - לפחות 40 ליטר לאקווריום קהילתי עם דג קרב. כך תהיה מספיק טריטוריה לכולם והדג יחוש פחות מאוים. שנית, בחירת השותפים לאקווריום היא קריטית:

דגים מומלצים לשילוב עם דג קרב:

  • דגי נאון טטרה - קטנים, שקטים וצבעוניים שנוטים להתעלם מדג הקרב
  • קורידורס (דגי שוכני קרקעית) - חיים באזור אחר של האקווריום ולא מתחרים על טריטוריה
  • דגי אוטוצינקלוס - אוכלי אצות שעוזרים לשמור על ניקיון האקווריום
  • דגי ראסבורה - שוחים בלהקות קטנות ומהירים מכדי שדג הקרב יוכל לפגוע בהם

דגים שיש להימנע משילובם עם דג קרב:

  • דגי גופי וסיפני זנב - הזנבות הארוכים שלהם מזכירים לדג הקרב מתחרה ועלולים לגרום לתקיפה
  • דגים תוקפניים כמו דגי ציקליד - יתקפו את דג הקרב או יגרמו לו לחץ רב
  • דגי קרב אחרים - כמובן שאסור לשלב שני דגי קרב זכרים באותו אקווריום
  • דגים הנוטים לנשוך סנפירים כמו טיגריס ברב ודגי טטרה מסוימים

חשוב לדעת שגם כאשר משלבים דגים מתאימים, יש לעקוב אחר התנהגות דג הקרב בימים הראשונים ולהיות מוכנים להפריד במידת הצורך. כמו כן, תמיד רצוי לספק מקומות מסתור רבים באמצעות צמחייה, מערות קטנות וקישוטים שיאפשרו לכל הדגים למצוא פינה שקטה כשהם זקוקים לכך.
גידול אקווריום קהילתי עם דג קרב יכול להיות מספק ביותר כאשר עושים זאת נכון, והתוצאה היא מערכת אקולוגית מאוזנת ויפהפייה שמספקת הנאה וענין רב למגדל.

דג קרב טיפול

דג זה לרוב לא רגיש לתנאי המים אך מומלץ להכניסו לאקווריום מבוסס ויציב, ויש להקפיד על ביצוע אקלום והכנת המים, הכוללת אנטי כלור ובקטריות שמאפשרות למים להיות מוכנים ליצורים חיים שיחיו בהם, לפרק בהמשך את הרעלים שיצטברו כתוצאה מהרפש והשתן של הדג.

דג הקרב לעיתים קרובות ייצר "קן" של בועות אוויר צמוד לפני המים, זה סימן חיובי שמעיד שהדג מוכן לרבייה, אין צורך להכניס לו נקבה במידה ואינכם מתכוונים לגשת לתהליך הארוך של הריבוי. התייחסו לכך כסימן שהדג במצב טוב!

אוכל לדגי קרב - תזונה מאוזנת ומזינה

דגי קרב הם טורפים מטבעם, ובטבע הם ניזונים בעיקר מחרקים קטנים, יתושים וזחלים. תזונה מאוזנת ועשירה היא המפתח לבריאות טובה, צבעים עזים וחיים ארוכים עבור דג הקרב שלכם. בשונה מדגים צמחוניים, דגי קרב זקוקים לתזונה עשירה בחלבונים מן החי.

סוגי מזון מומלצים לדגי קרב:

  1. פתיתים ייעודיים לדגי קרב - בסיס התזונה, עשירים בחלבונים ומועשרים בוויטמינים. חשוב לבחור פתיתים איכותיים שמיוצרים במיוחד לדגי לבירינת (משפחת דגי הקרב).

  2. מזון קפוא - תוספת מצוינת:
  • תולעי דם (bloodworms) - מקור חלבון מועדף על דגי קרב
  • ארטמיה (בריינשרימפ) - עשירה בחלבונים ושומנים חיוניים
  • דפניה - עוזרת במניעת עצירות ומספקת סיבים חיוניים

    3. מזון חי (למתקדמים):

  • זחלי יתושים - עשירים מאוד בחלבון ומעודדים התנהגות ציד טבעית
  • מיקרו-תולעים - מזון נהדר לדגיגים ודגים צעירים
  • דרוזופילה (זבובי פירות) - חטיף מזין במיוחד לדגים בוגרים

 כמות והרגלי האכלה:

דגי קרב בעלי קיבה קטנה יחסית, ולכן עדיף להאכיל אותם במנות קטנות פעמיים ביום מאשר במנה גדולה אחת. הכמות האידיאלית היא כמות שהדג יכול לסיים תוך 2-3 דקות. יש להקפיד על הכללים הבאים:

  • האכילו את הדג פעמיים ביום בכמויות קטנות
  • הקפידו על יום צום אחד בשבוע לעזור במערכת העיכול
  • גוונו את התזונה בין פתיתים למזון קפוא/חי
  • הימנעו מהאכלת יתר - זו אחת הסיבות העיקריות לבעיות בריאות ומים עכורים
  • הסירו שאריות מזון שלא נאכלו אחרי 5 דקות

סימנים לתזונה נכונה:

דג קרב שניזון כראוי יציג צבעים עזים, יהיה פעיל יותר, יפגין התנהגות סקרנית ויבנה קני בועות בתדירות גבוהה יותר. לעומת זאת, דג שסובל מתזונה לקויה עלול להציג צבעים דהויים, אדישות וסנפירים קרועים או מקופלים.
זכרו: השקעה באוכל איכותי לדג הקרב שלכם היא השקעה בבריאותו ובאריכות ימיו. אצלנו בנטפיש תוכלו למצוא מגוון של מזונות איכותיים המותאמים במיוחד לדגי קרב, וצוות החנות ישמח לייעץ לכם בבחירת התזונה המתאימה ביותר לדג שלכם.

סוגי דגי קרב

מה סוגים? אמרנו זכר ונקבה לא?
אמנם המינים מתחלקים לשניים, אך קיימים מגוון סוגים וזנים של דגי קרב! כל סוג מאופיין בצבעים שונים, צורות סנפיר שונות, מבנה וגודל גוף! לרוב בשוק נמכרים הסוגים הפשוטים יחסית- דג קרב סיאמי, דג קרב זנב ירח ועוד מספר נוספים. אצלנו בנטפיש קיימים זכרים ונקבות במגוון סוגים מיוחדים, שלל צבעים וצורות.

שכנעתם אותי.. אז מה דרוש בשביל לגדל דג קרב כמו שצריך?

גידול דגי קרב

בשביל לגדל דג קרב ולתת לו תנאים טובים שיוכל לשגשג בהם יש לבחור באקווריום של לפחות 10 ליטרים, עם פילטר איכותי לסינון המים, גוף חימום לחורף בשביל לשמור על טמפרטורה סבירה, אוכל לדגים איכותי לדגי קרב מתבסס על תזונה בשרית, תולעי דם וכדומה. צמחים חיים הם תמיד תוספת נהדרת לכל דג, וכמובן היערכות מתאימה טרם הבאת הדג- תכשירים המנטרלים את הכלור שבמי הברז ובקטריות לפירוק הרעלים.

אז קדימה- למה אתם מחכים?