גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות
כיתבו את האימייל שלכם לצורך שחזור הסיסמה
עגלת קניות
שם
מחיר
כמות
מחק
אשר ושלם

 אקלום דגים חדשים באקווריום- כל מה שצריך לדעת

אז... קניתם דגים חדשים? תתחדשו! היום נלמד איך לאקלם אותם בצורה נכונה!

המאמר מתייחס בעיקר למים מתוקים אך רלוונטי בעקרונותיו הכלליים גם לדגי מים מלוחים.

ראשית כל, למה צריך לאקלם דגים?

כשאנו מביאים דגים חדשים לאקווריום, הם נמצאים בסטרס משמעותי כתוצאה מהוצאתם מהמיכל הישן,ההעברה והאריזה. בעת סטרס- המערכת החיסונית של הדגים נחלשת משמעותית והדג חשוף בהרבה למחלות דגים.

אז כל הסיפור הוא קניית דגים חולים? ממש לא!

כשבוחרים דגים ומקפידים לוודא שהם נראים טוב, בעלי צבע והתנהגות תקינים, אוכלים ואינם נגועים בטפילים זה ממש לא סוף העניין.. גם דג בריא לחלוטין נוטה לקבל מחלות לאחר המעבר. כאמור, בעת המעבר נחלשת באופן טבעי המערכת החיסונית של הדגים, וכך לדגים קל בהרבה להדבק בטפילים שקיימים באקווריום החדש שלהם באופן רדום ותוך יום או יומיים דגים בריאים לחלוטין הופכים לדגים חולים.

בנוסף לעניין המחלות, המים הם שונים! המים שהדג בחנות/המקור ממנו נלקח גודלו בהם ככל הנראה לא זהים למים באקווריום שלכם. בין אם זה בקשיות המים, בPH, במליחות וכן הלאה. ועל כן בכדי לצמצם את הסטרס של הדג, ולהקל על המעבר שלו אנו מקפידים על אקלום איכותי בכדי לאפשר לו להתרגל בצורה המיטבית למיכל החדש ולמים החדשים. 

כמובן שגם עצם הכניסה למיכל חדש, עם דגים אחרים, שכבר בעלי טריטוריה מבוססת במיכל ולרוב פחות אוהבים שדגים נכנסים לטריטוריה שלהם, מייצרת לחץ ולא מיטיבה עם הדג החדש.

כל האמור לעיל רלוונטי עוד יותר כשמדובר בדגים רגישים (כמו למשל דיסקוסים וכדומה, דגים קטנים מאד, שרימפסים וח"ח נוספים..)

אוקיי- הבנו שצריך לאקלם... איך עושים את זה?

נתחיל מלסקור את אחד האלמנטים הבולטים אצל חובבים מנוסים- מיכל אקלום "קרנטינה". מיכל אקלום הוא דבר נהדר שנועד "לתפוס בזמן" את המחלות ואת הקושי באקלום, מדובר במיכל בעל תנאי מים זהים למיכל הראשי אך ריק בשגרה ונועד רק לקליטת דגים חדשים. הדבר בהחלט מומלץ, בוודאי במיכלים מבוססים ורציניים, כי הוא מסוגל למנוע חלק מהמחלות והקושי באקלום, אך יש לציים שגם בעת מעבר מקרנטינה למיכל ראשי יכולות להתפרץ מחלות וקושי באקלום (תקיפות דגים נוכחיים וכן הלאה..).

איקלום דגים באקווריום

האקלום עצמו-שתי שיטות עיקריות לאקלום הדגים החדשים:

הראשונה היא "שיטת הציפה", שמים את השקית של הדגים החדשים כמו שהיא באקווריום שתצוף על פני המים בכדי שהדגים יוכלו להתרגל לטמפ' של המים החדשים. לאחר כחצי שעה של ציפה מומלץ מאד לפתוח את השקית, לשים 2 כוסות פלסטיק של מים מהאקווריום לתוך השקית ולסגור למשך רבע שעה- בכדי שהדגים יתחילו להתרגל למים עצמם. על התהליך הזה ניתן לחזור עד 3 פעמים ואף מומלץ. לאחר מכן יש להוציא את הדגים עם רשת מהשקית ללא המים שהגיעו מהחנות.

השיטה השנייה היא "שיטת הטפטוף"- שמים את הדגים החדשים בדלי/כלי אחר בנפח סביר עבורם, (כמובן נקי ושלא היה בו מעולם סבון/אקונומיקה וכו'), ובעזרת צינור אויר ושאיבה עם הפה, יוצרים טפטוף מים מהאקווריום לדלי עד שהוא מתמלא, ואז דגים בעזרת רשת את הדגים החדשים פנימה. שיטה זו לוקחת קצת יותר זמן ועבודה אך בהחלט משפרת את האקלום לדגים!

בכל אחת מהשיטות מומלץ טרם הכנסת הדגים להאכיל את הדגים במיכל בשביל להוריד את רמת האגרסיביות שלהם ולהפחית תקיפות, ולכבות את האור ל24 השעות הראשונות.

זכרו שאחד הדברים הכיפים ביותר בתחביב הוא תוספת דגים חדשים, אך אקלום נכון משפר פלאים את ההנאה מהם, חוסך מוות מיותר, מחלות ובזבוז כסף. 

אז... תתחדשו!

למדריכים נוספים בנושא:

איך לאקלם דגים במים מלוחים?

איך לאקלם דגי נוי באקווריום הביתי?